Over Percepsie
Percepsie B.V. is een organisatie van ervaren executive coaches en wordt geleid door Roël Hintzen. Roël Hintzen is een professionele executive coach met ruim twintig jaar ervaring in headhunting , in werving & selectie en detachering van hoog opgeleide professionals. Hij heeft succesvol verschillende leidinggevende functies bekleed. Zo was hij werkzaam als directeur van een beursgenoteerd consultancybedrijf in de high tech (TMC) en is hij jarenlang actief geweest als headhunter bij één van de gerenommeerde executive search bureaus van Nederland (Abbott Executive Search).
Door zijn zeer ruime werkervaring op directieniveau, is hij een waardevolle gesprekspartner voor zowel professionals als directieleden. Roël heeft in ruim twintig jaar een professioneel netwerk opgebouwd in verschillende branches o.a high tech, consultancy, zakelijke dienstverlening en bij de overheid. Deze ervaring combineert hij met het ruim vijfentwintig jaar beoefenen van Japanse krijgskunsten (Aikido en Aiki-Jitsu) die voor hem een inspiratiebron zijn in zijn rol van executive coach.
Roël Hintzen is nog steeds een gepassioneerd beoefenaar van Aikido en bestudeert daarbij overeenkomsten tussen Aikido en modern leiderschap. Het in balans zijn, in beweging komen en het echt contact maken (ontmoeten) zijn drie kernbegrippen die in leiderschapsontwikkeling een centrale rol spelen. Kernbegrippen die ook in het Aikido gelden als fundament. Aikido is niet louter een sierlijke bewegingskunst, maar een discipline die zich uit in een gezonde fysieke en mentale houding. Daarbij staat Ai voor harmonie, Ki voor mentale kracht en Do staat voor de weg.
Aikido: de kunst van loslaten in harmonie
Aikido is voor Roël Hintzen een mooie inspiratiebron. Hij vindt het een voorrecht om cliënten te mogen begeleiden om ze te laten ontdekken en ervaren wie ze echt zijn.